Group (Information) Controller

Coldenhovelaan 6, De Lier, Netherlands

Dümmen Orange is wereldwijd de grootste veredelaar en producent van uitgangsmateriaal voor snijbloemen, bollen, tropische planten, potplanten, perkplanten en vaste planten. Voor onze Group Control afdeling in De Lier zoeken wij een Group (Information) Controller.

Functie inhoud
Dümmen Orange groeit en bloeit! Dit resulteert in een snel veranderende en tevens uitdagende werkomgeving.

De ideale kandidaat heeft aantoonbare internationale ervaring op het gebied van accounting, reporting en control, en combineert dit met affiniteit en gerichte ervaring op het gebied van BI en IT. Naast de finance rol die je pakt binnen dit team ben je voor een belangrijk deel verantwoordelijk voor BI en IT projecten.

De snelle internationale groei van de afgelopen jaren heeft als gevolg dat er in het finance landschap van Dummen Orange sprake is van veel verschillende systemen en processen. Het is de verantwoordelijkheid van de Group Controller om deze informatiestromen te stroomlijnen, te optimaliseren en te professionaliseren. In deze rol ben je de linking pin tussen IT en finance en vanuit je Business Intelligence bril weet je hoe je de data kunt gebruiken voor een betere aansturing van bedrijfsprocessen.

Daarnaast ben je vanuit de groep als regional controller verantwoordelijk voor de regio Asia Pacific (APAC). Je overziet het financiële plaatje van de business units in jouw regio, bent verantwoordelijk voor de maandafsluiting, reviews en analyse van de cijfers. Je denkt mee vanuit de business en je kan dit omzetten in logische concepten en processen.

In deze functie rapporteer je aan de Head of Group Control. In deze rol ben je een belangrijke steun voor haar en de CFO. Met jouw actieve hands-on rol zorg je dat de functie met een hoog kwaliteitsniveau en accuratesse wordt vervuld. In deze rol val je binnen de afdeling Group Control (7 collega’s). Naast de cyclische processen, richt je je op IT/BI gerelateerde projecten. In dit team heerst er een cultuur van elkaar helpen, overleggen en flexibel meebewegen met de behoeften van de business.

Taken en verantwoordelijkheden
Het is een rol waarbij je jouw (nieuwe) inzichten kan inbrengen. Jouw hoofdtaken zijn:
•    Ontwikkelen en automatiseren van de (financiële) data opslag en verwerking ten behoeve van diverse rapportages aan stakeholders.
•    Optimaliseren van masterdata architectuur en daarnaast het harmoniseren van masterdata, zoals hiërarchieën, rekening schema’s en autorisatielogica.
•    Het realiseren van efficiëntere data ontsluiting uit de systemen.
•    Ontwikkelen van informatie dashboards voor diverse stakeholders.
•    Het analyseren en controleren van de diverse aangeleverde financiële rapportages. Je zult vanuit de groep als eerste aanspreekpunt fungeren voor de financieel directeur van de regio Asia Pacific.
•    Realiseren van een perfecte aansluiting van de cijfers en analyse hiervan. Dit alles verwerk je in rapportages om de stakeholders de juiste informatie te geven over de financiële performance van Dümmen Orange.
•    Nauw samenwerken met business control om op global niveau de juiste analyses te kunnen maken, inzicht te verschaffen en overzicht te hebben over de resultaten van de organisatie (informatiebehoefte definiëren, templates maken, analyseren en bijsturen).
•    Het vervullen van een signalerende rol vanuit de analyse van de cijfers voor jouw regio en op global niveau.
•    Het leveren van een bijdragen aan het vergroten van de finance awareness in de business.

Jouw profiel
Jij bent een sterke analyticus, een financial die inziet dat data en systemen belangrijk zijn. Je vindt het leuk om te bouwen, verbeteringen door te voeren en je bent niet bang voor veranderingen. Om deze functie tot een succes te maken heb jij het volgende al verworven;

Achtergrond
•    Een afgeronde masteropleiding in bedrijfseconomische richting, met daarbij aantoonbare ervaring en affiniteit met IT.
•    6 - 10 jaar relevante werkervaring, waarbij je al eerder een professionaliseringsslag & automatiseringsslag hebt gemaakt m.b.t. financial control en reporting.
•    Kennis en ervaring met (power) BI.
•    Financiële kennis over consolidatie, rapportages en control.

Competenties
•    Je bent in staat om draagvlak te creëren bij collega’s uit alle lagen van het bedrijf en veranderingen door te voeren (hoge organisatie en cultuur sensitiviteit);
•    Je kunt zelfstandig projecten aanpakken en je pakt deze ook met een hands-on mentaliteit aan.
•    Een continue groeiend en daardoor veranderend bedrijf vind je een uitdaging, je kan goed omgaan met veranderende situaties.
•    Je bent analytisch; vanuit data kan je verbanden leggen, trends zien en ontwikkelingen volgen.
•    Je kunt goed prioriteren en weet dat het belangrijk is om te leveren (deadline commitment), maar levert wel met een hoog kwaliteitsniveau en accuratesse.
•    Je doet wat je zegt, je bent transparant en eerlijk.
•    Excellente communicatie vaardigheden, zowel schriftelijk als mondeling. Het is een internationale rol waarbij een goede beheersing van Engels een must is.

Wij bieden
Dümmen Orange heeft enorme wereldwijde ambities. Innovatie, technologie en kwaliteit staan hoog op de agenda. Dit zorgt voor een uitdagende werkomgeving waarin jij mee kan ontwikkelen in jouw vakgebied. Dümmen Orange biedt haar medewerkers volop ruimte voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Er heerst een informele en zeer toegankelijke werksfeer waarbij samenwerking hoog in het vaandel staat.

Dümmen Orange
Dümmen Orange is wereldwijd de grootste veredelaar en producent van uitgangsmateriaal voor bloemen en planten. De jaarlijkse omzet bedraagt ongeveer 350 miljoen euro. Het bedrijf telt wereldwijd meer dan 7.300 medewerkers. Naast een groot marketing- en salesnetwerk heeft Dümmen Orange een divers netwerk van gespecialiseerde productielocaties. De sleutel tot het succes van Dümmen Orange is een breed en diep assortiment, ondersteund door een wereldwijde toeleveringsketen. Het bedrijf omarmt haar maatschappelijke verantwoordelijkheid en investeert in de gezondheid, de veiligheid en de persoonlijke ontwikkeling van haar medewerkers.

Solliciteren
Wil je solliciteren op deze functie? Klik dan op onderstaande button. Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Carola de Bie (Head of Group Control), via e-mail C.deBie@DummenOrange.com of tel. 0174 530 100.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.


Choose your country